Varakuvaajan käyttäminen, onko se tarpeellista?

Kun asiakas on varannut kuvaajan, olettaa tämä hänen saapuvan tapahtumaan ja ottavan hienoja kuvia. On kuitenkin mahdollista, että valokuvaaja sairastuu, tai esimerkiksi välineet menevät rikki. Muistikortti voi lopettaa toimintansa, tai mitä tahansa lukuisista huonoista sattumuksista voi tapahtua ja pahiewst photo backstage4mmillaan se tarkoittaa vihaisen morsiamen kostoa, useimmiten haasteena oikeusteitse. Näiltä ongelmilta on kuitenkin helppo välttyä, muutamalla yksinkertaisella keinolla. Ensinnäkin jo siinä vaiheessa, kun valokuvaajaa varataan, tulee tämän selittää asiakkaalle riskit siitä, mitä tapahtuu, jos varataan vain yksi kuvaaja. Valokuvaaja voi tarjota pienemmän laskun siitä hyvästä, ettei varakuvaajaa oteta, tai asiakas voi maksaa hiukan enemmän ja varata kaksi kuvaajaa. Oli asiakkaan päätös mikä tahansa, tulee päätös ja sen seuraukset tehdä selväksi asiakkaalle, jotta väärinymmärryksiä ei pääse syntymään. Näin tilanteessa kuin tilanteessa on oma selusta turvattu.

Tarviiko varaosilla varautua?

Kameran varaosien hankkiminen voi tuntua turhalta menoerältä, mutta siinä vaiheessa kun ollaan hienoissa juhlissa, kuvaamassa ainutlaatuista tapahtumaa ja kameran linssi alkaa temppuilemaan, voi kuvaajalle tulla hyvin tukalat paikat. Erityisesti jos tämä tilaisuus on yksi sellaisista, joka voi avata ovet kunnon palkkapusseihin kuukausittain. Tämän takia on aina ehdottoman tärkeää hankkia kameraan tarvittavat varaosat, tai jopa toinen kamera, jottei pääse käymään huonosti. Jos tähän ei mitenkään ole vielä taloudellista mahdollisuutta, olisi hyvä tutustua muihin alan osaajiin alueelta, jotka voivat tarvittaessa lainata osia nopeallakin aikataululla, varsinkin hätätapauksen sattuessa.

Älä tee töitä ilman sopimusta!

Ammattimaiseen valokuvaukseen liittyy useita lakipykäliä ja riskejä, varsinkin kun tähän liitetään asiakkaat. Koskaan ei kannata ottaa valokuvia rahasta, ilman että sopimusta on tehty etukäteen. Näin vältytään haasteilta ja muilta ongelmilta, jotka voivat nopeasti tuhota koko bisneksen. Vaikka mahdollinen haaste voitettaisiinkin, vie kulut ja aika yrityksen hyvin varmasti pohja lukemiin. Tämän takia ei kannata tehdä kenellekään hommia ilman sopimusta, vaikka se kuinka houkuttelisi, tai vaikka se voisi avata kuinka hyviä mahdollisuuksia tahansa. Kolikolla on aina kääntöpuolensa ja tässä tapauksessa kääntöpuoli voi olla hyvin negatiivinen sekä uudelle, että jo kokeneemmalle kuvaajalle.