Onko valokuvaus kasvava ala?

Voidaan sanoa että ala kasvaa koko ajan, mutta tämä ei tarkoita sitä, että kuvia tarvitaan enemmän, vaan lähinnä sitä, että kuvaajia on entistä enemmän. Lähes jokainen kameran omistava haluaa saada muutaman euron lisää taskuunsa ja tphotography-458051_960_720ästä joukosta voi olla vaikea saada jalkaa oven väliin kunnolla. Sen takia onkin erotuttava joukosta oikeasti. Jos ei vielä pystytä määrittelemään, miksi kyseinen valokuvaaja on parempi kuin muut vaihtoehdot, ei ole vielä riittävää osaamista, jotta oma imago syntyisi. Omat vahvuudet on tunnettava ja niitä on lähdettävä myymään, esimerkiksi juuri blogin avulla, tai millä tahansa keinoilla, joilla saadaan omasta osaamisesta parhaat puolet esille. Eikä pidä unohtaa sitä, kuinka tärkeää on ammattimaisen portfolion omistaminen. Ilman portfoliota tai vain hätäisesti kasatulla portfoliolla paraskin valokuvaaja voi jäädä ilman asiakkaita, eikä sitä pidä missään nimessä ohittaa olan kohautuksella.

Mallien käyttö portfoliossa

Usein mietitään, huomaako kukaan, jos portfolion kuvat koostuvat ainoastaan muutamasta mallista. Tämä on yleinen aloittelijan virhe, sillä se huomataan aina, vaikka kuvat olisivat kuinka erilaisia tahansa. Asiakkaita ei ole niin helppo huijata ja tämä tuo automaattisesti sen kuvan, että kuvaaja on aloitteleva ja uusi tulokas, ammattilaisten joukossa. Jotta portfoliota ei sivuuteta heti, pitää lähteä kuvaamaan. Näytillä täytyy olla kattava valikoima erilaisia kuvia, jotta asiakkaiden huomio saadaan kiinnitettyä.

Ketä käyttää malleina?

Usein voidaan kuvitella, että portfolio näyttää yhtä hyvältä, oli siinä sitten malleja, tai tavallisia ihmisiä, kunhan kuvat ovat hyviä, ja näin kompastutaan heti ensimmäiseen ongelmaan. Vaikka kuvat olisivat kuinka hienoja tahansa, ovat ne usein silmäänpistävämpiä, mikäli niissä käytetään malleja. Tämä voi tuoda todellisen eron siihen, kuinka asiakkaat näkevät valokuvaajan ja valitsevatko he tämän kuvaajakseen. Jos portfolio tarvitsee siis uusia lisäyksiä ja vetävämmän näköisiä malleja, kannattaa lähteä päivittämään sitä. Paikallisten mallien löytäminen ei ole vaikeaa ja usein kustannukset eivät ole kovin korkeat. Lisäksi voidaan tehdä myös sopimus niin, että malli saa kopiot kuvistaan, jolloin molemmat hyötyvät valokuvauksesta. Vain muutamalla tällaisella kuvalla saadaan kansiosta paljon parempi.