Ammattilaiseksi valokuvaajaksi nollasta!

Ammattiuran aloittaminen valokuvauksen maailmassa voi olla unelma-ammatti ja hyvin jännittävä prosessi. Mikään ei tuo täysin samaa tunnetta, kuin rakkaan harrastuksen muuttaminen tuottoisaksi bisnekseksi tai vähintään käsirahan tuojaksi. Valitettavasti hyvin useat valokuvaajat aloittavat uransa suurella innostuksella, mcamera-991619_960_720 (1)utta lopulta eivät koskaan pärjääkään valokuvauksen maailmassa. Epäonnistuminen voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei asiakkaita löydy tarpeeksi, rahaa tulee käytettyyn aikaan verrattuna liian vähän, tai pahimmillaan sotkeudutaan jopa haasteisiin, joita sovitellaan oikeudessa.

Tälle sivustolle on kerätty ohjeita siihen, kuinka aloittaa valokuvaaminen ammattimaisesti ilman, että tarvitaan vuosien koulutusta tai edes vakituista työpaikkaa sen saralla. Yhä useammat harrastelijat siirtyvät ammattilaisiksi omatoimisesti, ja tämä on lähinnä internetin ansiota. Se on yksi niistä asioista, joka mahdollistaa asiakkaiden saamisen ympäri maailmaa ilman, että kuluja koituu juurikaan. Vaikka jokaisella onkin lähes samat mahdollisuudet pärjätä alalla, vaaditaan sekä järkeä että peräänantamattomuutta, ja tietenkin kourallinen taitoa, jotta tämä saadaan oikeasti käyntiin ja tienaamaan kunnon rahaa.

Tie voi olla kivinen ja täynnä haasteita, mutta ei kannata lannistua. Mitä enemmän aihetta tutkitaan ja mitä paremmin sen saloihin perehdytään, sitä helpommin vältytään yleisimmiltä virheiltä ja kompastuskiviltä, joita tie tuo tullessaan. Tämän ammatin parhaita puolia on se, ettei sen aloittaminen vaadi aivan järjetöntä sijoitusta ja toimiessaan, se voi viedä osaajan ympäri maailmaa, näkemään ja kokemaan joitain uskomattomimmista paikoista ja tilanteista, jotka tuodaan katsojan silmien alle vaikuttavilla ja upeilla valokuvilla.

Joten jos kantti kestää, intohimoa löytyy ja valokuvaaminen on lähellä sydäntä, kannattaa ottaa harppaus tuntemattomaan, tutustua alaan ja lukea vinkkejä, sekä kokeilla onneaan ammattilaisten joukossa. Tärkeintä on motivaatio ja valmius nähdä vaivaa, minkä avulla lähes kaikki ongelmatilanteet ovat ratkaistavissa.